a

Lorem ipsum dolor sit amet, elit eget consectetuer adipiscing aenean dolor

Image Alt

Reguli

Ignoranța nu va fi tolerată. Aceste reguli se citesc in 5 minute, este responsabilitatea ta să fii la curent cu regulile și ghidurile

1. RP-ul vine pe primul loc în fiecare situație.

Acesta este un server RP și trebuie să rămâneți în caracter tot timpul. Dacă există o problemă (inclusiv buguri/lag/încălcări ale regulilor), duceți RP-ul la final și apoi deschideți un ticket pe discord

2. Toxicitatea sub nicio formă nu va fi tolerată.

Acesta include OOC, Discord (inclusiv mesaje private), chat-ul streamurilor, etc,
Oricine este toxic NU are ce căuta pe această comunitate.

3. Trebuie să prețuiești viața ta și a celorlalți în orice moment,

(Nu faceți NoFear) atunci când de ex. ești depășit numeric, ai o armă îndreptată spre tine…

3. Random Deathmatch (RDM) / Vehicle Deathmatch (VDM) nu este permis.

Trebuie să fi inițiat RP-ul  și să ai un motiv pentru a răni pe cineva. VDM include, dar nu se limitează la trăsuri și cai.

4. Maxim 4 persoane (membrii grupului) pot fi implicate în activități ostile în orice moment.

Vă puteți aduna cu mai mult de 4 persoane, totuși 4 trebuie să fie desemnați pentru a face față oricăror întâlniri ostile care au loc. Aceasta include atât situațiile ofensive, cât și defensive.

De asemenea in timpul unei singure interacțiuni pot fi luați maximum 4 ostatici. (Acest lucru previne situațiile în care un grup încearcă să ia 6 persoane ostatice, știind că doar 4 dintre ei pot fi ostili).

5. Anumite tipuri de RP-uri speciale (tortură/erotic/rasism/homofob) trebuie aprobat OOC de toate părțile prezente înainte de începerea lui

Acea persoană poate oricând să-și retragă aprobarea OOC și în acel moment trebuie să încetați cu acel tip de RP Mai multe informații în Ghidul 1.

6. Este strict interzis să abuzați de bug-uri sau să folosiți mod-uri sau aplicații terțe cât timp sunteți pe server

(acest lucru include apelurile pe Discord cu alte persoane de pe server)

7. Fără Fail RP  

Fail RP include, dar nu se limitează la, lucruri precum: abuzarea mecanicii jocului, aruncareea de obiecte pe jos în timp ce ești încătușat/arestat, Powergaming (RP supranatural, abuzarea mecaniciilor jocului sau folosirea unor mijloace care nu sunt efectiv în joc pentru a obține un avantaj), Trolling excesiv, Forțarea de RP asupra altor persoane, a face lucruri ilegale in fața șerifului pentru a fi urmărit, ieșirea din joc pentru a evita un scenariu, etc.

8. Fără Metagaming 

Metagamingul include, dar nu se limitează la, utilizarea cunoștințelor pe care caracterul tău nu le-ar cunoaște pe server, transmiterea de informații IC prin locuri terțe- de ex. live-uri, discord (cu excepția camerelor de IC de pe Discord-ul nostru)

Este interzis să vă uitați pe live-ul  cuiva care joacă pe REDMRORP în timp ce și dvs. sunteți în joc.

10. Incapacitate / Respawn / Character Kill

Dacă devii incapacitat, trebuie să-ți rolezi rănile. Dacă ați fost adus în cabinetul unui medic și ai fost salvat, poți să-ți amintești evenimentele care te-au dus la incapacitate.

Dacă corpul tău nu se află la cabinetul unui medic si-ți dai respawn, nu-ți vei aminti scenariul care a dus la doborârea ta.

NU poți forța un jucător să moară permanent (Character Kill), singura persoană care poate să decida un CK este persoană care joacă acel caracter.

11. Ostaticii trebuie să fie autentici și să nu fie acolo de bunăvoie cu cei care îi iau ostatici.

Ambele părți vor fi găsite vinovate dacă ostaticii nu sunt autentici.

12. Nu sunt permise infracțiuni cu 30 de minute înainte și după repornirea programată a serverului.

Nici o infracțiune împotriva jucătorilor sau NPC-urilor (de exemplu: jaf, răpire și atacarea personajelor) nu este permisă cu 30 de minute înainte și după repornirea programată a serverului.

NOTĂ: Aceasta nu include infracțiunile care erau deja în curs înainte de marcajele de 30 de minute. (Ex: dacă o crimă a fost deja în curs cu 40 de minute înainte de repornirea serverului, aceasta poate continua până la repornire și poate relua după repornirea menționată.)

Vă recomandăm să acordați mult timp pentru a juca scenariile și a permite oamenilor să răspundă la RP, ceea ce poate dura mai mult de 30 de minute.

13. Managementul are ultimul cuvânt în toate deciziile

 

GHID

I) REDMRORP – „O EXPERINȚĂ AUTENTICA DE 1899”

Povestea se desfășoară în Statele Unite ale Americii în anul 1899, se folosesc doar tehnologii disponibile in 1899,  limba vorbită OOC este română (dar se rolează ca este engleză IC)

BALANS INTRE RASISM/ XENOFOBIE ȘI REALISM

PE REDMRORP ÎNCERCĂM SĂ ADUCEM O EXPERIENȚĂ AUTENTICĂ 1899

Lucrul acesta este foarte delicat, în 1899 lumea este foarte diferită, sclavia era legală, femeile nu aveau drept de vot iar legea era aplicată fără a avea dovezi clare (gen ADN, amprente, etc)

Regulile statului American de la acea vremuri sunt in vigoare și pe server și în timp comunitatea poate să facă diferite reforme/proteste/rebeliuni armate sau pașnice pentru a schimba societatea I.C.

Este extrem de delicat să balansăm autenticitatea timpului cu valorile noastre din ziua de azi, tocmai de aceea este permis RP-ul special (tortură/erotic/rasism/homofob) doar cu aprobarea OOC ale părților implicate.

Cu toate acestea NU acceptăm lucruri gen rasism/homofobie/misoginie/toxicitate/etc în afară jocului, oricine este prins că duce poveștile de acest gen din IC in OOC vă fi exclus permanent de pe comunitate.

 

II) Folosiți bunul simț în toate scenariile, dacă nu faceți RP la un standard acceptabil în comunitate, veți fi înlăturat.

 

III) Ține drama și toxicitatea departe de server. Hărțuirea OOC nu va fi tolerată.

 

IV). Gândiți-vă la epoca în care faceți RP. nu vorbiți despre telefoane, computere etc.. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vorbim doar despre lucrurile care sunt disponibile pe server. Serverul este blocat tehnologic la 1899, ceea ce înseamnă că nici o invenție tehnologică trecută de 1899 nu este acceptabilă.

V). Dacă trebuie să-ți dai RESPAWN, trebuie să stai departe de zona în care ai fost doborât cât de mult posibil, fără a-ți afecta RP-ul.

JEFUIRI

Jefuirea fiecărui jucător pe care îl vedeți nu aduce beneficii RP-ului de pe server.

Pentru a jefui un jucător trebuie să aveți un motiv foarte bun pentru a face asta, motive tip ,,sunt un ticălos” sau ,,am nevoie de <x>” nu sunt motive suficient de bune.

Exemplu de motive bune de jefuit:

 1. O persoana vă cere taxa de protecție
 2. O persoana vine și vă înjură
 3. Împușcături de la 1vs1 la 4vs4
  3.1 Acest lucru se aplică doar dacă persoane/grupări trag unele in altele. nu se aplica la execuții.

ATENTIE! Dacă o persoana din grupul vostru face un lucru de mai sus si voi puteți sa fiți jefuit prin asociere.

Exemple când este INTERZIS sa jefuiești

 1. O persoana care ați luat-o la jaf ca ostatic
 2. O persoana care-si vede de treaba / face orice job legal sau ilegal
 3. Orice alt-fel de alta persoana.

A provoca pe cineva intra-o situație in care ulterior puteți sa-l jefuiți este interzis si se sancționează cu ban, prin provocare se înțelegere:

 • atitudine de bombardier, tipi, înjuri, etc
 • intrarea intenționata cu calul in alți jucători
 • Cuvinte sau expresii care se pot considera jignitoare/insulte.

Jefuirea în lanț a băncilor   nu este tolerată.
Jefuirea în lanț este definită prin jefuirea continuă a aceleiași locații pe o perioadă lungă de timp, fără a încerca să încerci să faci RP  cu ​​forțele de ordine.

Jefuirea cuiva în timp ce este AFK va duce la ban